Räkor
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Skaldjur bläckfisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,2 | % | |
Protein | 95,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
Energi kJ | 349 | kJ | |
Fett | 0,8 | g | |
Protein | 18,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 152 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 166 | mg |
Järn | 1,6 | mg | |
Kalcium | 63 | mg | |
Kalium | 220 | mg | |
Magnesium | 42 | mg | |
Natrium | 140 | mg | |
Selen | 21 | µg | |
Zink | 1,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,9 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,5 | µg | |
Vitamin E | 4 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 62 | % | |
Vatten | 79 | g |