Råris långkornigt kokt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar tillagade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,4 | % | |
Protein | 11,2 | % | |
Kolhydrater | 85,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 139 | kcal |
Energi kJ | 581 | kJ | |
Fett | 1,1 | g | |
Kolhydrat | 27,4 | g | |
Protein | 3,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 1,6 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 108 | mg |
Jod | 49 | µg | |
Järn | 0,5 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 74 | mg | |
Magnesium | 44 | mg | |
Natrium | 392 | mg | |
Selen | 5,3 | µg | |
Zink | 0,8 | mg | |
Vitaminer | Folat (Folsyra) | 4 | µg |
Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Vatten | 64,7 | g |