Råkost u dressing
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,5 | % | |
Protein | 15,2 | % | |
Kolhydrater | 83,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
Energi kJ | 132 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 5,5 | g | |
Protein | 1 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,5 | g |
Fibrer | 2 | g | |
Monosackarider | 3,4 | g | |
Sackaros | 1,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 28 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,37 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 225 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 13 | mg | |
Selen | 1,4 | µg | |
Zink | 0,24 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,26 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
Folat (Folsyra) | 37 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2128 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 205 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin E | 0,27 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 90,7 | g |