Rågsiktsbröd kavring ca 7% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 8,2 | % |
| Protein | 9,6 | % |
| Kolhydrater | 82,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 270 | kcal |
| Energi kJ | 1128 | kJ |
| Fett | 4,7 | g |
| Kolhydrat | 47,3 | g |
| Protein | 5,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 3,9 | g |
| Fibrer | 7 | g |
| Monosackarider | 7 | g |
| Sackaros | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 121 | mg |
| Järn | 2 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 172 | mg |
| Magnesium | 51 | mg |
| Natrium | 264 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 1,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,08 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg |
| Vitamin D | 0,28 | µg |
| Vitamin E | 1,08 | mg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 34,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar