Rågsiktsbröd ca 4% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 3,8 | % |
| Protein | 11,7 | % |
| Kolhydrater | 84,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 266 | kcal |
| Energi kJ | 1112 | kJ |
| Fett | 2,3 | g |
| Kolhydrat | 51,4 | g |
| Protein | 7,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 3,8 | g |
| Monosackarider | 6,1 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 118 | mg |
| Järn | 0,8 | mg |
| Kalcium | 27 | mg |
| Kalium | 164 | mg |
| Magnesium | 33 | mg |
| Natrium | 310 | mg |
| Selen | 0,6 | µg |
| Zink | 1,26 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,48 | mg |
| Folat (Folsyra) | 32 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 14 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| Vitamin D | 0,13 | µg |
| Vitamin E | 0,48 | mg |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Vatten | 34 | g |
Källa, referenser och övriga länkar