Rågmjölsgröt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Bröd o spannmål |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,7 | % | |
Protein | 11,8 | % | |
Kolhydrater | 84,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 62 | kcal |
Energi kJ | 261 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 11,5 | g | |
Protein | 1,6 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 2,6 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
Jod | 30 | µg | |
Järn | 0,64 | mg | |
Kalcium | 8 | mg | |
Kalium | 79 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 230 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,15 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin E | 0,15 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Vatten | 83 | g |