Rågbröd typ rallarhalvor ca 9% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd m fullkorn uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,6 | % |
| Protein | 11,5 | % |
| Kolhydrater | 85,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 261 | kcal |
| Energi kJ | 1091 | kJ |
| Fett | 1,5 | g |
| Kolhydrat | 49,9 | g |
| Protein | 6,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 9,1 | g |
| Monosackarider | 3,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
| Järn | 2,43 | mg |
| Kalcium | 29 | mg |
| Kalium | 321 | mg |
| Magnesium | 75 | mg |
| Natrium | 614 | mg |
| Selen | 0,8 | µg |
| Zink | 1,56 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,56 | mg |
| Folat (Folsyra) | 44 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| Vitamin E | 0,56 | mg |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| Vatten | 30,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar