Rågbröd potatis ca 5% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,4 | % |
| Protein | 9,6 | % |
| Kolhydrater | 88,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 258 | kcal |
| Energi kJ | 1081 | kJ |
| Fett | 1,4 | g |
| Kolhydrat | 52,4 | g |
| Protein | 5,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,9 | g |
| Fibrer | 5 | g |
| Monosackarider | 9,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 125 | mg |
| Järn | 1,4 | mg |
| Kalcium | 45 | mg |
| Kalium | 250 | mg |
| Magnesium | 37 | mg |
| Natrium | 552 | mg |
| Selen | 0,7 | µg |
| Zink | 1,56 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,53 | mg |
| Folat (Folsyra) | 45 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| Vitamin E | 0,53 | mg |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Vatten | 33,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar