Rågbröd osötat ca 5% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,9 | % |
| Protein | 13,0 | % |
| Kolhydrater | 84,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 239 | kcal |
| Energi kJ | 1002 | kJ |
| Fett | 1,6 | g |
| Kolhydrat | 46,1 | g |
| Protein | 7,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 4,2 | g |
| Fibrer | 5 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 113 | mg |
| Järn | 2 | mg |
| Kalcium | 22 | mg |
| Kalium | 161 | mg |
| Magnesium | 51 | mg |
| Natrium | 341 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 1,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
| Folat (Folsyra) | 31 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,61 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Vatten | 38,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar