Rågbröd ca 6% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,5 | % | |
Protein | 13,5 | % | |
Kolhydrater | 82,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 250 | kcal |
Energi kJ | 1047 | kJ | |
Fett | 2,5 | g | |
Kolhydrat | 45,6 | g | |
Protein | 7,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
Fibrer | 6,2 | g | |
Monosackarider | 3,9 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 139 | mg |
Järn | 2 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 240 | mg | |
Magnesium | 51 | mg | |
Natrium | 274 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 1,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,73 | mg |
Folat (Folsyra) | 32 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 10 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,19 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
Vitamin E | 0,73 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Vatten | 36,7 | g |