Rådjurskött ugnsstekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Rådjur färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,5 | % | |
Protein | 94,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
Energi kJ | 527 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Protein | 27,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 102,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 329 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 3,94 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 407 | mg | |
Magnesium | 53 | mg | |
Natrium | 131 | mg | |
Selen | 5,3 | µg | |
Zink | 6,31 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,5 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,21 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,62 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,46 | mg | |
Vitamin D | 0,53 | µg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 32 | % | |
Vatten | 69,4 | g |