Rådjurskött
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rådjur färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,4 | % | |
Protein | 94,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
Energi kJ | 401 | kJ | |
Fett | 1,2 | g | |
Protein | 21 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 78 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
Järn | 3 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 310 | mg | |
Magnesium | 40 | mg | |
Natrium | 60 | mg | |
Selen | 4 | µg | |
Zink | 4,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,76 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,48 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,3 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,44 | mg | |
Vitamin D | 0,4 | µg | |
Vitamin E | 0,76 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 24 | % | |
Vatten | 76,8 | g |