Rucolasallat
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,2 | % | |
Protein | 49,1 | % | |
Kolhydrater | 37,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 28 | kcal |
Energi kJ | 115 | kJ | |
Fett | 0,7 | g | |
Kolhydrat | 2 | g | |
Protein | 2,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 1,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
Järn | 1,46 | mg | |
Kalcium | 160 | mg | |
Kalium | 369 | mg | |
Magnesium | 47 | mg | |
Natrium | 27 | mg | |
Selen | 0,3 | µg | |
Zink | 0,47 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,43 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
Folat (Folsyra) | 97 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1424 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 118 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,43 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Vatten | 91,7 | g |