Rotselleri kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 6,7 | % | |
Protein | 21,3 | % | |
Kolhydrater | 72,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 40 | kcal |
Energi kJ | 166 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 5,4 | g | |
Protein | 1,6 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,1 | g |
Fibrer | 3,4 | g | |
Monosackarider | 0,9 | g | |
Sackaros | 3,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 76 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 0,44 | mg | |
Kalcium | 40 | mg | |
Kalium | 514 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 184 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 0,44 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,88 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg | |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin E | 0,88 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 27 | % | |
Vatten | 87,5 | g |