Rotselleri
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 7,2 | % | |
Protein | 21,7 | % | |
Kolhydrater | 71,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 36 | kcal |
Energi kJ | 152 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 4,9 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,8 | g |
Fibrer | 3,1 | g | |
Monosackarider | 0,8 | g | |
Sackaros | 2,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 36 | mg | |
Kalium | 470 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin E | 0,8 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 25 | % | |
Vatten | 89 | g |