Rotsakssallad u dressing
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,4 | % |
| Protein | 10,6 | % |
| Kolhydrater | 87,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 41 | kcal |
| Energi kJ | 172 | kJ |
| Fett | 0,2 | g |
| Kolhydrat | 7,4 | g |
| Protein | 0,9 | g |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
| Fibrer | 2,7 | g |
| Monosackarider | 3,3 | g |
| Sackaros | 2,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 41 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 0,42 | mg |
| Kalcium | 34 | mg |
| Kalium | 270 | mg |
| Magnesium | 15 | mg |
| Natrium | 13 | mg |
| Selen | 0,3 | µg |
| Zink | 0,36 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| Folat (Folsyra) | 50 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2129 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 206 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,32 | mg |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Avfall | 16 | % |
| Vatten | 88 | g |
Källa, referenser och övriga länkar