Rotsaksgryta rötter brynta
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 25,2 | % |
| Protein | 10,4 | % |
| Kolhydrater | 64,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 66 | kcal |
| Energi kJ | 276 | kJ |
| Fett | 2,9 | g |
| Kolhydrat | 7,4 | g |
| Protein | 1,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| Kolesterol | 0,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 2,7 | g |
| Monosackarider | 2,9 | g |
| Sackaros | 1,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 0,47 | mg |
| Kalcium | 41 | mg |
| Kalium | 265 | mg |
| Magnesium | 17 | mg |
| Natrium | 474 | mg |
| Selen | 0,2 | µg |
| Zink | 0,36 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,03 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| Folat (Folsyra) | 37 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1960 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 189 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| Vitamin E | 1,04 | mg |
Övrigt | Aska | 2 | g |
| Avfall | 16 | % |
| Vatten | 83,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar