Rotsaksbiff stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 40,4 | % | |
Protein | 28,1 | % | |
Kolhydrater | 31,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 112 | kcal |
Energi kJ | 467 | kJ | |
Fett | 7,2 | g | |
Kolhydrat | 5,6 | g | |
Protein | 5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,6 | g | |
Kolesterol | 137 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
Fibrer | 2,3 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 2,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 110 | mg |
Jod | 57 | µg | |
Järn | 0,99 | mg | |
Kalcium | 48 | mg | |
Kalium | 313 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 460 | mg | |
Selen | 8,2 | µg | |
Zink | 0,38 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,98 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 26 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1643 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 67 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 226 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,46 | µg | |
Vitamin E | 1,98 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 77,8 | g |