Rotpersilja
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,4 | % | |
Protein | 16,9 | % | |
Kolhydrater | 78,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 61 | kcal |
Energi kJ | 256 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 10,7 | g | |
Protein | 2,3 | g | |
Fett | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
Fibrer | 1,6 | g | |
Monosackarider | 1,5 | g | |
Sackaros | 2,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 77 | mg |
Järn | 1,2 | mg | |
Kalcium | 55 | mg | |
Kalium | 562 | mg | |
Magnesium | 36 | mg | |
Natrium | 17 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 41 | mg | |
Folat (Folsyra) | 180 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 30 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,23 | mg | |
Vitamin E | 1,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 83 | g |