Risotto falukorv el tonfisk
Maträttstyp: | Risrätter |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 27,6 | % |
| Protein | 24,0 | % |
| Kolhydrater | 48,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 254 | kcal |
| Energi kJ | 1062 | kJ |
| Fett | 12,9 | g |
| Kolhydrat | 22,6 | g |
| Protein | 11,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 4 | g |
| Kolesterol | 40,2 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 1,4 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
| Sackaros | 0,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 150 | mg |
| Jod | 42 | µg |
| Järn | 0,91 | mg |
| Kalcium | 13 | mg |
| Kalium | 153 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 605 | mg |
| Selen | 10,8 | µg |
| Zink | 1,11 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,35 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 61 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,4 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 68 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 73 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,67 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| Vitamin D | 1,46 | µg |
| Vitamin E | 2,35 | mg |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Avfall | 1 | % |
| Vatten | 49,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar