Risgrynsgröt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Gröt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 16,6 | % | |
Protein | 16,6 | % | |
Kolhydrater | 66,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
Energi kJ | 371 | kJ | |
Fett | 3 | g | |
Kolhydrat | 12,1 | g | |
Protein | 3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 6,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,3 | g |
Fibrer | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 73 | mg |
Jod | 28 | µg | |
Järn | 0,05 | mg | |
Kalcium | 80 | mg | |
Kalium | 121 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 180 | mg | |
Selen | 1,2 | µg | |
Zink | 0,42 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,26 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin D | 0,01 | µg | |
Vitamin E | 0,28 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Vatten | 80,7 | g |