Ris kinesiskt asiatiskt kokt u salt restaurang
Maträttstyp: | Risrätter |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 3,5 | % |
| Protein | 7,9 | % |
| Kolhydrater | 88,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 144 | kcal |
| Energi kJ | 601 | kJ |
| Fett | 1,2 | g |
| Kolhydrat | 30,1 | g |
| Protein | 2,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 28 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 0,04 | mg |
| Kalcium | 2 | mg |
| Kalium | 20 | mg |
| Magnesium | 4 | mg |
| Natrium | 10 | mg |
| Selen | 1,6 | µg |
| Zink | 0,64 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin E | 0,07 | mg |
Övrigt | Aska | 0,2 | g |
| Vatten | 65,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar