Ris ā la Malta
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 22,1 | % | |
Protein | 8,6 | % | |
Kolhydrater | 69,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 228 | kcal |
Energi kJ | 956 | kJ | |
Fett | 9,8 | g | |
Kolhydrat | 30,7 | g | |
Protein | 3,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,1 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 15,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,9 | g | |
Transfettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 13,3 | g |
Fibrer | 0,9 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 12,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
Jod | 32 | ĩg | |
Järn | 0,64 | mg | |
Kalcium | 61 | mg | |
Kalium | 99 | mg | |
Magnesium | 35 | mg | |
Natrium | 250 | mg | |
Selen | 1,9 | ĩg | |
Zink | 0,49 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,28 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | ĩg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 26 | ĩg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 47 | ĩg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 49 | ĩg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,04 | ĩg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,04 | ĩg | |
Vitamin E | 2,28 | mg | |
Vitamin K | 1 | ĩg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Vatten | 53,8 | g |