Rimmat sidfläsk gris panerat stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 65,2 | % |
| Protein | 22,3 | % |
| Kolhydrater | 12,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 491 | kcal |
| Energi kJ | 2055 | kJ |
| Fett | 44,4 | g |
| Kolhydrat | 8,5 | g |
| Protein | 15,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 19,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 10,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 17,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 5,9 | g |
| Kolesterol | 123,3 | mg |
| Mättade fettsyror | 17,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 0,5 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 265 | mg |
| Jod | 79 | µg |
| Järn | 0,95 | mg |
| Kalcium | 17 | mg |
| Kalium | 247 | mg |
| Magnesium | 25 | mg |
| Natrium | 1989 | mg |
| Selen | 10,3 | µg |
| Zink | 4,09 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,05 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 32 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 32 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,49 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| Vitamin D | 0,67 | µg |
| Vitamin E | 2,05 | mg |
Övrigt | Aska | 5,6 | g |
| Avfall | 1 | % |
| Vatten | 25,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar