Du är här: Hem » Kaloritabellen » Rimmad oxtunga nöt kokt

Rimmad oxtunga nöt kokt

Maträttstyp:Rökt/rimmat, kött och fisk
Tillverkare:Industritillverkat, mindre företag
Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Inälvor o organ oblandade
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett55,2%
 Protein44,8%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 292kcal
 Energi kJ1220kJ
 Fett24g
 Protein19,5g
FettEnkelomättade fettsyror11,6g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,7g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 5,8g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 1,2g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 2,6g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 9,7g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fleromättade fettsyror0,9g
 Kolesterol100mg
 Mättade fettsyror9,8g
MineralämnenFosfor230mg
 Järn3mg
 Kalcium31mg
 Kalium150mg
 Magnesium16mg
 Natrium1000mg
 Selen3µg
 Zink3,5mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,35mg
 Folat (Folsyra) 5µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 23µg
 Niacin (Vitamin B3) 4,1mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 7,7mg
 Retinol (Vitamin A) 12µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 14µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,29mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,06mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 4µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,09mg
 Vitamin D0,7µg
 Vitamin E0,35mg
ÖvrigtAska3,4g
 Vatten53,1g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa