Rimmad oxtunga nöt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 52,1 | % | |
Protein | 46,7 | % | |
Kolhydrater | 1,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 220 | kcal |
Energi kJ | 921 | kJ | |
Fett | 17,5 | g | |
Kolhydrat | 0,4 | g | |
Protein | 15,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 78 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 150 | mg |
Järn | 4,9 | mg | |
Kalcium | 7 | mg | |
Kalium | 300 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 1210 | mg | |
Selen | 9 | µg | |
Zink | 3,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 36 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 19 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,38 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Vitamin D | 0,3 | µg | |
Vitamin E | 0,28 | mg | |
Övrigt | Aska | 4,4 | g |
Avfall | 25 | % | |
Vatten | 62 | g |