Rimmad oxbringa nöt kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 46,2 | % |
| Protein | 53,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 360 | kcal |
| Energi kJ | 1505 | kJ |
| Fett | 26,5 | g |
| Protein | 30,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,7 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,4 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| Kolesterol | 108,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 12,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 298 | mg |
| Järn | 3,68 | mg |
| Kalcium | 7 | mg |
| Kalium | 456 | mg |
| Magnesium | 32 | mg |
| Natrium | 2281 | mg |
| Selen | 15,8 | µg |
| Zink | 7,72 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,77 | mg |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 63 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,25 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| Vitamin D | 1,75 | µg |
| Vitamin E | 0,77 | mg |
Övrigt | Aska | 8,8 | g |
| Avfall | 65 | % |
| Vatten | 33,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar