Rimmad oxbringa nöt
Maträttstyp: | Rökt/rimmat, kött och fisk |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 46,2 | % | |
Protein | 53,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 205 | kcal |
Energi kJ | 858 | kJ | |
Fett | 15,1 | g | |
Protein | 17,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 62 | mg | |
Mättade fettsyror | 7,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg |
Järn | 2,1 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 260 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 1300 | mg | |
Selen | 9 | µg | |
Zink | 4,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 36 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 19 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg | |
Vitamin D | 1 | µg | |
Vitamin E | 0,44 | mg | |
Övrigt | Aska | 5 | g |
Avfall | 37 | % | |
Vatten | 62,3 | g |