Renskavsgryta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 43,7 | % | |
Protein | 49,2 | % | |
Kolhydrater | 7,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 183 | kcal |
Energi kJ | 765 | kJ | |
Fett | 12,9 | g | |
Kolhydrat | 2,1 | g | |
Protein | 14,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,6 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 71,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 6,8 | g | |
Transfettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 161 | mg |
Jod | 54 | µg | |
Järn | 2,3 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 377 | mg | |
Magnesium | 29 | mg | |
Natrium | 489 | mg | |
Selen | 17,9 | µg | |
Zink | 3,73 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,01 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 408 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 71 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 105 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,38 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,91 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Vitamin D | 1,17 | µg | |
Vitamin E | 1,01 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 67,6 | g |