Renskav stekt m vispgrädde
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 54,8 | % |
| Protein | 42,2 | % |
| Kolhydrater | 3,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 360 | kcal |
| Energi kJ | 1506 | kJ |
| Fett | 29,5 | g |
| Kolhydrat | 1,6 | g |
| Protein | 22,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,9 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 1,9 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| Kolesterol | 139,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 16 | g |
| Transfettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 242 | mg |
| Jod | 85 | µg |
| Järn | 3,24 | mg |
| Kalcium | 44 | mg |
| Kalium | 384 | mg |
| Magnesium | 42 | mg |
| Natrium | 985 | mg |
| Selen | 28,5 | µg |
| Zink | 5,5 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,02 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 85 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 164 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 171 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,58 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,71 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg |
| Vitamin D | 0,44 | µg |
| Vitamin E | 2,02 | mg |
| Vitamin K | 2 | µg |
Övrigt | Aska | 3,4 | g |
| Vatten | 42,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar