Renkött kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 14,5 | % | |
Protein | 85,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 200 | kcal |
Energi kJ | 838 | kJ | |
Fett | 6,1 | g | |
Protein | 36 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 76,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 398 | mg |
Jod | 19 | µg | |
Järn | 11,34 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 745 | mg | |
Magnesium | 56 | mg | |
Natrium | 228 | mg | |
Selen | 42,3 | µg | |
Zink | 8,12 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,42 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,71 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,31 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,93 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,37 | mg | |
Vitamin D | 0,47 | µg | |
Vitamin E | 1,42 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Avfall | 51 | % | |
Vatten | 55,8 | g |