Regnbågslax panerad stekt
Maträttstyp: | Annan rätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt fet > 5% fett |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 39,3 | % |
| Protein | 54,0 | % |
| Kolhydrater | 6,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 232 | kcal |
| Energi kJ | 972 | kJ |
| Fett | 15,3 | g |
| Kolhydrat | 2,6 | g |
| Protein | 21 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,9 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 5,4 | g |
| Kolesterol | 61 | mg |
| Mättade fettsyror | 3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 0,2 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 280 | mg |
| Jod | 43 | µg |
| Järn | 0,52 | mg |
| Kalcium | 80 | mg |
| Kalium | 476 | mg |
| Magnesium | 30 | mg |
| Natrium | 448 | mg |
| Selen | 28,9 | µg |
| Zink | 0,5 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,26 | mg |
| Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 9,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,72 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,62 | mg |
| Vitamin D | 15,09 | µg |
| Vitamin E | 3,26 | mg |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Avfall | 42 | % |
| Vatten | 58,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar