Regnbågslax
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 34,0 | % | |
Protein | 66,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 161 | kcal |
Energi kJ | 671 | kJ | |
Fett | 9,6 | g | |
Protein | 18,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,6 | g | |
Kolesterol | 55 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 245 | mg |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 69 | mg | |
Kalium | 420 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 52 | mg | |
Selen | 26 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,9 | mg |
Folat (Folsyra) | 26 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 30 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,69 | mg | |
Vitamin D | 13,6 | µg | |
Vitamin E | 1,9 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 38 | % | |
Vatten | 70,6 | g |