Rabarbersoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Söta soppor kräm o sås tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,8 | % | |
Protein | 3,3 | % | |
Kolhydrater | 95,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 50 | kcal |
Energi kJ | 209 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 11,5 | g | |
Protein | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 9,2 | g |
Fibrer | 0,6 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 9,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 7 | mg |
Järn | 0,13 | mg | |
Kalcium | 60 | mg | |
Kalium | 115 | mg | |
Magnesium | 5 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,09 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,14 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 2 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 25 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg | |
Vitamin E | 0,14 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,3 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 87,1 | g |