Rabarberpaj
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,3 | % | |
Protein | 5,9 | % | |
Kolhydrater | 67,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 235 | kcal |
Energi kJ | 983 | kJ | |
Fett | 11,5 | g | |
Kolhydrat | 29,6 | g | |
Protein | 2,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2 | g | |
Mättade fettsyror | 4,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 12,8 | g |
Fibrer | 1,3 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 12,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 33 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,41 | mg | |
Kalcium | 82 | mg | |
Kalium | 180 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 85 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 0,27 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,8 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 34 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 111 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 114 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,01 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 1,39 | µg | |
Vitamin E | 1,8 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 54,3 | g |