Rabarberkräm
Maträttstyp: | Kräm, söta soppor |
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Sylt marmelad gelé äppelmos o dyl |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,7 | % | |
Protein | 3,4 | % | |
Kolhydrater | 95,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 62 | kcal |
Energi kJ | 260 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 14,2 | g | |
Protein | 0,5 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 9,7 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 9,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 9 | mg |
Järn | 0,18 | mg | |
Kalcium | 78 | mg | |
Kalium | 151 | mg | |
Magnesium | 7 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,3 | µg | |
Zink | 0,12 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 33 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg | |
Vitamin E | 0,19 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 83,9 | g |