Rabarber
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Frukt färsk fryst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,3 | % | |
Protein | 23,7 | % | |
Kolhydrater | 71,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 19 | kcal |
Energi kJ | 80 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 2,7 | g | |
Protein | 0,9 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 1,4 | g |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 17 | mg |
Järn | 0,3 | mg | |
Kalcium | 140 | mg | |
Kalium | 280 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,35 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg | |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 61 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin E | 0,35 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 94 | g |