Oxtunga nöt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 43,4 | % | |
Protein | 56,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 176 | kcal |
Energi kJ | 734 | kJ | |
Fett | 12,4 | g | |
Protein | 16,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolesterol | 100 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 175 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 2,6 | mg | |
Kalcium | 9 | mg | |
Kalium | 295 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 97 | mg | |
Selen | 9 | µg | |
Zink | 3,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
Folat (Folsyra) | 19 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 24 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,34 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,9 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin D | 0,3 | µg | |
Vitamin E | 0,28 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Avfall | 25 | % | |
Vatten | 70,5 | g |