Oxrulad nöt stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 42,5 | % | |
Protein | 54,4 | % | |
Kolhydrater | 3,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 235 | kcal |
Energi kJ | 985 | kJ | |
Fett | 16,4 | g | |
Kolhydrat | 1,2 | g | |
Protein | 21 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,2 | g | |
Kolesterol | 64,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,7 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 0,1 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 211 | mg |
Jod | 25 | µg | |
Järn | 2,09 | mg | |
Kalcium | 24 | mg | |
Kalium | 371 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 576 | mg | |
Selen | 8,4 | µg | |
Zink | 3,16 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,05 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 5 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,98 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg | |
Vitamin D | 0,45 | µg | |
Vitamin E | 1,05 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,8 | g |
Avfall | 1 | % | |
Vatten | 58,5 | g |