Ostsufflé
Maträttstyp: | Sufflé, omelette |
Livsmedelsgrupp: | Osträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 41,6 | % | |
Protein | 39,9 | % | |
Kolhydrater | 18,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 219 | kcal |
Energi kJ | 916 | kJ | |
Fett | 15 | g | |
Kolhydrat | 6,7 | g | |
Protein | 14,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,5 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 159,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,2 | g | |
Transfettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
Fibrer | 0,1 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 268 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 305 | mg | |
Kalium | 134 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 260 | mg | |
Selen | 11,5 | µg | |
Zink | 1,37 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,03 | mg |
Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 60 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 165 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 170 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,95 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin D | 0,7 | µg | |
Vitamin E | 1,03 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 61,8 | g |