Ostron konserv m lag
Maträttstyp: | Konserv |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Skaldjur bläckfisk konserverad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,9 | % | |
Protein | 53,8 | % | |
Kolhydrater | 32,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
Energi kJ | 313 | kJ | |
Fett | 2,2 | g | |
Kolhydrat | 5,1 | g | |
Protein | 8,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 55 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 124 | mg |
Järn | 5,6 | mg | |
Kalcium | 28 | mg | |
Kalium | 70 | mg | |
Magnesium | 54 | mg | |
Natrium | 112 | mg | |
Selen | 50 | µg | |
Zink | 32,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,55 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 60 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 60 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,9 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin D | 0,65 | µg | |
Vitamin E | 0,55 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Vatten | 82 | g |