Ost- o skinkpaj fryst värmd
Maträttstyp: | Paj, pizza, pirog |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Pizza paj pirog färdig smörgås |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 40,5 | % |
| Protein | 21,0 | % |
| Kolhydrater | 38,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 319 | kcal |
| Energi kJ | 1333 | kJ |
| Fett | 21,4 | g |
| Kolhydrat | 20,3 | g |
| Protein | 11,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,8 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,5 | g |
| Kolesterol | 110 | mg |
| Mättade fettsyror | 10,3 | g |
| Transfettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Fibrer | 0,9 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 166 | mg |
| Järn | 0,78 | mg |
| Kalcium | 82 | mg |
| Kalium | 153 | mg |
| Magnesium | 20 | mg |
| Natrium | 512 | mg |
| Selen | 9,4 | µg |
| Zink | 1,42 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,24 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 29 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 84 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 173 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 180 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,27 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,94 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,55 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin D | 0,66 | µg |
| Vitamin E | 2,24 | mg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Vatten | 44,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar