Nötlever
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 11,3 | % | |
Protein | 72,7 | % | |
Kolhydrater | 16,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 127 | kcal |
Energi kJ | 530 | kJ | |
Fett | 3,1 | g | |
Kolhydrat | 4,4 | g | |
Protein | 20 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 300 | mg | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 345 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 9,4 | mg | |
Kalcium | 8 | mg | |
Kalium | 285 | mg | |
Magnesium | 34 | mg | |
Natrium | 82 | mg | |
Selen | 15 | µg | |
Zink | 4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 29 | mg | |
Folat (Folsyra) | 2300 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 950 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 11,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 14,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14200 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14279 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 4,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,29 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 110 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 1 | mg | |
Vitamin D | 0,13 | µg | |
Vitamin E | 0,8 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 71 | g |