Nötköttgryta lök tomat morötter rotselleri i lergryta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 16,2 | % |
| Protein | 64,2 | % |
| Kolhydrater | 19,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 86 | kcal |
| Energi kJ | 361 | kJ |
| Fett | 2,8 | g |
| Kolhydrat | 3,4 | g |
| Protein | 11,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolesterol | 25,3 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 1,3 | g |
| Monosackarider | 1,3 | g |
| Sackaros | 1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 116 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 1,99 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 314 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 128 | mg |
| Selen | 4 | µg |
| Zink | 2,55 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,56 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 853 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 84 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,37 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| Vitamin D | 0,24 | µg |
| Vitamin E | 0,56 | mg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 15 | % |
| Vatten | 80,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar