Nässelstuvning
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 32,9 | % | |
Protein | 32,4 | % | |
Kolhydrater | 34,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 101 | kcal |
Energi kJ | 423 | kJ | |
Fett | 5,6 | g | |
Kolhydrat | 5,9 | g | |
Protein | 5,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 3,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
Fibrer | 2,9 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
Jod | 22 | µg | |
Järn | 6,81 | mg | |
Kalcium | 371 | mg | |
Kalium | 491 | mg | |
Magnesium | 63 | mg | |
Natrium | 257 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 1,32 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 53 | mg | |
Folat (Folsyra) | 94 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1627 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 49 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 185 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,51 | µg | |
Vitamin E | 1,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,9 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 77,3 | g |