Du är här: Hem » Kaloritabellen » Nässelstuvning

Nässelstuvning

Maträttstyp:Soppa
Rätt/råvara:Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda
Livsmedelsgrupp:Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett32,9%
 Protein32,4%
 Kolhydrater34,7%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 101kcal
 Energi kJ423kJ
 Fett5,6g
 Kolhydrat5,9g
 Protein5,5g
FettEnkelomättade fettsyror2g
 Fettsyror C12 (Laurinsyra) 0,1g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,2g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 1,5g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,3g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 2g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,6g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,4g
 Fettsyror C4-C100,1g
 Fleromättade fettsyror1g
 Kolesterol3,4mg
 Mättade fettsyror2,4g
KolhydraterDisackarider1,8g
 Fibrer2,9g
 Monosackarider0,7g
 Sackaros0,1g
MineralämnenFosfor120mg
 Jod22µg
 Järn6,81mg
 Kalcium371mg
 Kalium491mg
 Magnesium63mg
 Natrium257mg
 Selen1µg
 Zink1,32mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 1,7mg
 Askorbinsyra (Vitamin C) 53mg
 Folat (Folsyra) 94µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 1627µg
 Niacin (Vitamin B3) 0,7mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 1,7mg
 Retinol (Vitamin A) 49µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 185µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,11mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,12mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,13µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,13mg
 Vitamin D0,51µg
 Vitamin E1,7mg
ÖvrigtAska2,9g
 Avfall7%
 Vatten77,3g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa