Nässelsoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 38,9 | % | |
Protein | 25,9 | % | |
Kolhydrater | 35,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 34 | kcal |
Energi kJ | 141 | kJ | |
Fett | 2,1 | g | |
Kolhydrat | 1,9 | g | |
Protein | 1,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 25 | mg |
Järn | 1,73 | mg | |
Kalcium | 83 | mg | |
Kalium | 113 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 228 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,29 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,81 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
Folat (Folsyra) | 26 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 440 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 37 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin E | 0,81 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 92,5 | g |