Njurstuvning
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 36,1 | % | |
Protein | 48,4 | % | |
Kolhydrater | 14,2 | % | |
Alkohol | 1,4 | % | |
Makrokomponenter | Alkohol | 0,3 | g |
Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal | |
Energi kJ | 537 | kJ | |
Fett | 7,9 | g | |
Kolhydrat | 3,1 | g | |
Protein | 10,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolesterol | 221,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 3,28 | mg | |
Kalcium | 23 | mg | |
Kalium | 258 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 403 | mg | |
Selen | 55,1 | µg | |
Zink | 1,52 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 30 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 26 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 84 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 86 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 1,27 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,25 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 16,49 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,83 | µg | |
Vitamin E | 0,74 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 75,9 | g |