Njure nöt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 23,4 | % | |
Protein | 72,5 | % | |
Kolhydrater | 4,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 113 | kcal |
Energi kJ | 473 | kJ | |
Fett | 5,1 | g | |
Kolhydrat | 0,9 | g | |
Protein | 15,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 375 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 230 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 7,2 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 189 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 195 | mg | |
Selen | 124 | µg | |
Zink | 1,6 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 80 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 68 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 205 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 211 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 3,6 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,39 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 31 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg | |
Vitamin D | 1 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 77 | g |