Lök gul röd
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,4 | % | |
Protein | 16,4 | % | |
Kolhydrater | 82,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
Energi kJ | 136 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 6 | g | |
Protein | 1,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
Fibrer | 1,2 | g | |
Monosackarider | 3,1 | g | |
Sackaros | 1,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 27 | mg | |
Kalium | 192 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,31 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg | |
Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin E | 0,31 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 91 | g |