Linser torkade kokta u salt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 1,3 | % |
| Protein | 32,9 | % |
| Kolhydrater | 65,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 105 | kcal |
| Energi kJ | 439 | kJ |
| Fett | 0,3 | g |
| Kolhydrat | 15,6 | g |
| Protein | 7,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 3,7 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 119 | mg |
| Järn | 2,1 | mg |
| Kalcium | 25 | mg |
| Kalium | 250 | mg |
| Magnesium | 25 | mg |
| Natrium | 12 | mg |
| Selen | 3 | µg |
| Zink | 1 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| Folat (Folsyra) | 181 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| Vitamin E | 0,07 | mg |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Vatten | 71,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar